İçeriğe geç

Hak Sahipliği Olmayanlar Ne Yapmalı

Hak sahipliği yapmayanlar ne yapmalı?

Daha önce hiç başvuru yapmamış vatandaşlarımıza ek süre verilerek başvuru sürecinin yeniden başlatılmasıdır. Başvuru süresi 16-17 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında iki gündür ve şu ana kadar AFAD’a başvuru yapamamış vatandaşlarımız başvuru yapabilecektir.

Hak sahipliği reddedildi ne yapmalı?

Bu kapsamda, talebi yetersiz görülen ve itirazda bulunmak isteyen vatandaşlar, itirazlarını dayandıracakları bilgi ve belgelerle birlikte, Tablo 1’de belirtilen tarihler arasında şahsen veya yasal temsilcileri aracılığıyla Talep Bürolarına itirazda bulunabilirler.

Hak sahipliği kabul edilmeyenler ne yapacak?

Herhangi bir nedenle yararlanıcı olarak kabul edilmeyenler, 60 gün içinde başvuruda bulunmak kaydıyla 15 gün içinde itiraz edebilirler. İtiraz süreci, uygunluk kararlarının açıklanmasından sonra il afet ve acil durum müdürlüklerince belirlenen saatte başlar.

Depremde kimler hak sahibi olamaz?

Yasal süresi içinde talep ve taahhütte bulunmayan ve borçlandırma işlemini yapmayan kimse yararlanamaz. 2. O yerde kendisine veya eşine ait aynı cinsten ikinci bir evi, işyeri ve ahırı bulunan kimse. 3. Kiracı ve misafir durumunda olanlar.

AFAD hak sahipliği tekrar başvuru yapabilir mi?

Henüz AFAD’a başvuru yapamamış vatandaşlarımıza ek başvuru süresi tanınacaktır.

Depremde yıkılan evin arsası kime kalır?

Eviniz yıkılırsa, devlet kamulaştırma yoluyla arazinin maliyetini üstlenir ve bir fiyat belirler. Bu fiyat karşılığında size inşa ettiği evi verir. Eksik veya fazla ücretler ne olursa olsun, bunlar birbirlerinden hesaplanır.

Hak sahipliği itiraz sonucu red gelirse ne olur?

Hak sahipleri ve bu itiraz hakkında nihai karar Planlama ve İskan Bakanlığı tarafından verilecektir. Bu itiraz idare tarafından reddedilirse, ret kararının açıklandığı günü takip eden günden itibaren 60 gün içinde idari itirazda bulunulabilir.

Hak sahipliğine itiraz e-devletten olur mu?

Değerlendirme sonucuna itiraz eden vatandaşlarımız, 19 Nisan 2024 – 05 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında İl Afad Müdürlüğümüz ve E-Devlet üzerinden itirazlarını yapabileceklerdir.

AFAD hak sahipliği itirazı nasıl yapılır?

Komisyon kararlarında talepleri uygun görülmeyen vatandaşlar, 27 Kasım – 11 Aralık 2023 tarihleri ​​arasında 15 günlük süre içinde itirazda bulunabilirler. İtirazlar, kaymakamlıklarımıza veya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüze yapılır.

Hak sahipliği itiraz süresi ne kadardır?

Madde 22 – Hak sahibi olmadığı düşünülenlere durum yazılı olarak bildirilir. Etkilenenler, bu bildirimden itibaren 15 gün içinde itiraz edebilirler. İtiraz, Komisyon tarafından incelenir ve karara bağlanır. Hak sahipleri ve itirazlar hakkında nihai karar, Planlama ve İskan Bakanlığı tarafından verilir.

AFAD itiraz süresi ne zaman bitiyor?

İlan edilen sonuçlara karşı, askıya alınma tarihinden itibaren 30 günlük yasal süre içinde itiraz edilebilir.

Hak sahipliği itiraz sonuçları ne zaman belli olacak?

Başvuru sonuçlarının açıklanması 15 Kasım’da başladı. Başvurusu kabul edilmeyen ve yeniden başvuruda bulunan depremzedeler, başvuru sonuçlarını e-devlet üzerinden görüntüleyebiliyor.

2 evi olan hak Sahibi Olur mu?

28) İki evinden biri ağır diğeri orta hasarlı olan afetzedeler her iki evi ayrı ayrı talep edebilirler mi? Sadece birine hak sahibidirler.

AFAD hak sahipliği şartları nelerdir?

Ebeveynlerinden ayrı bir ikametgahta yaşayan resmi ikametgah sahibi evli bir mağdur, ebeveynlerine ait başka bir hasarsız ikametgahı olsa bile AFAD’a hak kazanabilir. Kendilerine ait başka bir hasarsız ikametgahı olan afet mağdurları hak kazanamaz.

Orta hasarlı ev hak sahibi olur mu?

Hasarsız, hafif hasarlı veya orta hasarlı olarak tespit edilen bir yapı kentsel dönüşüm alanı içerisinde yer alıyorsa, Afet Yasası’na değil, Kentsel Dönüşüm Yasası’na göre başvuruda bulunabilir.

Hak sahipliğine kim karar verir?

Hak sahipleri ve itirazlar konusunda son kararı Planlama ve İskân Bakanlığı verir.

Hak sahipliği son başvuru tarihi uzatıldı mı?

İlçemizde deprem felaketi sonucu evleri, ahırları veya işyerleri yıkılan, ağır veya orta hasar gören afetzedelere yönelik talep başvuru süreci 30 Mayıs 2023 tarihinde başlamış olup, son başvuru tarihi 28 Temmuz 2023, 22 Ağustos’tur.

Hak sahipliği itirazı nereye yapılır?

Komisyon kararlarında talepleri uygun görülmeyen vatandaşlar, 27 Kasım – 11 Aralık 2023 tarihleri ​​arasında 15 günlük süre içinde itirazda bulunabilirler. İtirazlar, kaymakamlıklarımıza veya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüze yapılır.

Deprem bölgesinde hak sahipliği başvurusu ne zaman bitiyor?

Başvurular 26 Mart 2024 saat 00:01’de başlayacak ve 26 Mart 2024 saat 23:59’da sona erecektir. Başvurular 81 ildeki AFAD il müdürlüklerine yapılabilecektir. Ayrıca deprem felaketinden etkilenen 11 ilde ve AFAD il müdürlüklerince belirlenen ilçelerde başvuru yapılabilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir