İşyeri kapatma kararını kim verir?
Bu, kanunla eklenen 354. maddenin ikinci fıkrasında düzenlenmiştir. VUK. Madde (md.) 354, fıkra 2’ye göre, “Kapatma yetkisi ve bu yetkinin belediyeye devrine ilişkin usul ve esaslar Maliye ve Gümrük Bakanlığınca belirlenir”.
Ruhsatsız işyeri kapanır mı?
İşletme ruhsatı olmayan işletmeler kapatılacaktır. Bunun sebebi, işletme ve faaliyet ruhsatı olmayan herhangi bir işletmenin ruhsat zorunluluğuna tabi olmadığı kabul edilir. Bu nedenle, bir işletme açmadan önce gerekli belgeler tamamlanmalı ve ruhsat alınmalıdır.
İşyeri kapatma emrini kim verir?
Genel Kurul veya Ortaklar Kurulu Kararı: Şirketin kapatılmasına ilişkin karar, anonim şirketlerde ve limited şirketlerde genellikle Genel Kurul veya Ortaklar Kurulu tarafından alınır. Bu kararın Türk Ticaret Kanunu’na göre yapılacak toplantıda alınması ve toplantı karar defterine kaydedilmesi gerekir.
Ruhsatsız iş yeri nereye şikayet edilir?
Vergi bildirimi – vergi kaçırma bildirimi (tax evasion notification) mali şikayet. Vergi bildirimi yazılı olarak, kayıt için sözlü olarak veya e-devlet üzerinden başvuruda bulunarak yapılabilir. Ayrıca 189 Alo Maliye’yi arayarak da bildirimde bulunabilirsiniz.
Ruhsatsız iş yeri nasıl kapatılır?
Yapılan denetimlerde mevzuata aykırılık tespit edilirse işyerine on beş günlük bir süre verilir. Bu süre içerisinde eksiklik ve aksaklıklar giderilmezse yetkili idare tarafından ruhsat iptal edilir ve işyeri kapatılır.
Dükkan ruhsatı olmazsa ne olur?
İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan açılan işyerleri yetkili idarelerce kapatılır. İşyeri ruhsatları, bu Yönetmelikte belirtilen süre içinde yetkili idarelerin en üst amirleri veya yetkili memur tarafından imzalanır; ruhsat için ayrıca Meclis veya Kurul kararı alınmaz.
Ruhsatsız işyeri cezası ne kadardır?
Ruhsatsız işyeri çalıştırılması halinde, ceza olarak işyeri açma yasağı veya cezası verilebilir veya kaçak veya ruhsatsız işlem yapıldığı için idari yaptırım kararı raporu düzenlenebilir. Ruhsatsız işyerinin çalıştırılmasının yasaklanması için 2021 yılı için belirlenen tutar 9600 TL + KDV’dir.
İşyeri kapatma işlemleri nasıl yapılır?
İşyerini kapatmak için öncelikle vergi dairesine işten çıkarma başvurusunda bulunmanız ve işyerinin bağlı olduğu ilk kayıtlı oda, sosyal sigorta kurumları, Devlet Çalışma Müdürlüğü gibi kuruluşlara yazılı talepte bulunmanız, çalışan varsa kayıtlarının silinmesi gerekmektedir.
Belediye ruhsat vermezse ne olur?
İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Yönetmeliğinde belirtilen hususların tamamlanmasına ve hükümlere uyulmasına rağmen belediye tarafından ruhsat verilmemesi halinde, bu işleme karşı süresi içerisinde İdare Mahkemesinde dava açılır.
İşyeri kapatma kararına itiraz nereye yapılır?
İşletmenin kapatılması kararına itiraz: İşletmesini kapatma kararı alan girişimciler, idari tedbirin iptali için dava açarak bu kararın iptalini talep edebilirler. Dava, işyerinin kapatılması kararının tebliğinden itibaren 60 gün içinde açılmalıdır. Dava, yetkili idari mahkemeye açılır.
İşyeri kapanış belgesi nereden alınır?
Öncelikle işletme kapatma formu doldurulmalıdır. Dosyaya Interactive Tax Office’ten ulaşılabilir. Şirketinizde teslimat notları, vergi sertifikaları, masraf raporları gibi belgeleriniz varsa bunları yanınızda götürmelisiniz. Belgeler iflas yöneticisine teslim edildiğinde geçerli olur.
İşyeri mühürleme işlemini kim yapar?
– MÜHÜRLEME EKİBİ Çalıştıkları işyerlerini mühürlerini kaldırarak tekrar mühürler ve Türk ceza mevzuatına göre suç duyurusunda bulunur. Fuhuş ve kumar suçları için İlçe Emniyet Müdürlüğü ve diğer kurumlarca alınan karar doğrultusunda geçici mühürleme işlemlerini gerçekleştirir.
Maliye ihbar edenin kimliği açıklanır mı?
Bildirimi alan kurumlar, öncelikle muhbirin kim olduğunu ve Vergi Usul Kanunu’nun 135. maddesi uyarınca yetkililer aracılığıyla soruşturma talebinde bulunup bulunmadığını tespit eder. Muhbirin adı gizli tutulur ve hiçbir şekilde ifşa edilmez.
İhbar edenin kimliği açıklanır mı?
Uygulamanın önemli özellikleri arasında, ihbarda bulunan kişinin kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, ihbarda bulunan kişinin numarasının görünür olması ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişilerle paylaşılmaması yer alıyor.
Fiş vermeyen işletme nereye şikayet edilir?
Vergi kayıp ve kaçak bildiriminde bulunmak isteyen vatandaşlar, yazılı bildirimde bulunmak istememeleri durumunda ise VİMER-189 kapsamında bildirimde bulunabiliyor.
Dükkan kapanışı nasıl verilir?
İşyerini kapatmak için öncelikle vergi dairesine işten çıkarma başvurusunda bulunmanız ve işyerinin bağlı olduğu ilk kayıtlı oda, sosyal sigorta kurumları, Devlet Çalışma Müdürlüğü gibi kuruluşlara yazılı talepte bulunmanız, çalışan varsa kayıtlarının silinmesi gerekmektedir.
İşyeri kapanışı kaç günde bildirilir?
Fesih ve değişiklik bildirimleri, olayın bildirildiği tarihten itibaren bir ay içinde yazılı olarak; Vergi dairesine bizzat gidilerek, Vergi dairesine gidilmeksizin posta yoluyla veya İnteraktif Vergi Dairesi (Sistemi) üzerinden gönderilerek yapılabilir.
Şirket kapatma işlemi nasıl yapılır?
İşletmenizi kapatmak istiyorsanız, ticaret sicil müdürlüğünüze ve vergi dairenize bildirimde bulunmalısınız. İşletmenin sona ermesi, tasfiye ve fesih ile ilgili belgeler ticaret sicil müdürlüğüne sunulmalıdır.
İşyeri ruhsatı hangi durumlarda iptal edilir?
İşyeri açma ve çalışma izni verilen işyerlerinde bir ay içinde herhangi bir usulsüzlük veya eksiklik ortaya çıkarsa ve bu eksikliklerin giderilmesi için verilen 15 günlük süre içinde giderilmezse izin geri alınır ve işyeri kapatılır.
Tavsiyeli Bağlantılar: Binance Mi Yoksa Btcturk Mü